Γιορτές Παλιάς Πόλης: 4ο Παιδικό Ποδηλατικό Φεστιβάλ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δίπλα στον Κόσυνθο, στον διαμορφωμένο χώρο του Λιμνίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Παιδικό Ποδηλατικό Φεστιβάλ Ξάνθης, που διεξάγεται, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Ο χώρος κατακλύστηκε από παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (από 5-12 ετών), χρήστες και λάτρεις του ποδηλάτου, για να συμμετάσχουν σε παιχνίδια εκμάθησης ισορροπίας, ελιγμών και διέλευσης τεχνικών εμποδίων, αλλά και να λάβουν μέρος στην εντυπωσιακή αγωνιστική χρονομέτρηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ σημαντικήπροσπάθεια, με στόχο τη σωστή χρήση του ποδήλατου και την ορθή οδηγική συμπεριφορά, μέσα από την άσκηση και την ψυχαγωγία. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Φεστιβάλ, γιατί αυτό αξίζει στα παιδάκια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος μίλησε με γονείς και παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση και βοήθησε στη διαδικασία της χρονομέτρησης των μικρών μας συμπολιτών.

  • Συνάντηση με την Έλενα Ράπτη

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενα Ράπτη, όπου στον ίδιο χώρο πραγματοποίησε καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο και την κακοποίηση.


Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να λάβουν χρήσιμο υλικό, αλλά και ένα παραμύθι για τα παιδιά, που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίησή τους, στο οποίο, η βουλευτής εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη την κα Ράπτη για την προσπάθεια που καταβάλλεται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. «Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση μπορούν να προστατεύσουν -να σώσουν, κυριολεκτικά- μια παιδική ψυχή. Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε υγιείς και δημιουργικούς ενήλικες, αν θέλουμε να μιλάμε για ένα μέλλον με προοπτική», τόνισε.

Χθες το βράδυ, στην επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης η κα Ράπτη και οι συνεργάτες της διένειμαν πληροφοριακό υλικό σε κατοίκους και επισκέπτες μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου