ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης: 1220 παιδιά με πλήρη φάκελο εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ στο Δ. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη η οποία άφησε φέτος ένα στα τρία παιδιά με πλήρεις αιτήσεις εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ έκανε το θαύμα της και στο νομό μας.  1220 παιδιά με πλήρη φάκελο έμειναν εκτός βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ στο Δ. Ξάνθης  σε σύνολο 3.241 αιτήσεων.

Η κυβέρνηση της επιτελικής ανικανότητας   αφού ταλαιπώρησε όλο τον Αύγουστο 500.000 γονείς, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αφού είχαν ανοίξει οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό, βέβαια δεν εμπόδισε την αρμόδια υφυπουργό κα Μιχαηλίδου, να  επαίρεται στα κανάλια για τη μεγάλη φετινή επιτυχία της κάνοντας το άσπρο μαύρο.

Οι προσπάθειες της κ. Μιχαηλίδου να δείξει ότι φέτος διατέθηκαν  περισσότερα vouchers, είναι καταδικασμένες, αφού διαψεύδονται από τους αριθμούς που επίσημα ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ: 284.487 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο ενιαίο πρόγραμμα Βρεφονηπιακών, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ.

Απορρίφθηκαν ως ελλιπείς 30.302 (ποσοστό 10,65%).

Από τις 254.185 πλήρεις αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 169.978 και έμειναν χωρίς το πολυπόθητο voucher 84.207 (ποσοστό 33,12%).

Το  2019 ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε voucher σε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους διότι έβαλε στο πρόγραμμα 280 εκ. €, από τα οποία 220 εκ. από τον κρατικό π/υ.

Μέσα σε 4 χρόνια, δηλαδή, και εν μέσω μνημονίων και αυστηρής επιτήρησης  ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε τα vouchers για τα παιδιά από 79.000  που το 2015 του παρέδωσε η ΝΔ σε 155.000 το 2019.

Φρόντισε, δε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν εγκαίρως, στις 15 Ιουλίου, προκειμένου κάθε οικογένεια να προχωρήσει στον προγραμματισμό της.

Κάτι που αγνοεί, επίσης, η κοινή γνώμη είναι ότι από τα 53.700 vouchers, για βρεφικούς σταθμούς, σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα, διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας το πρόβλημα, εξασφάλισε από το 2018,  15 εκ. από τον κρατικό π/υ, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις σε δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς.

Η ΝΔ επέλεξε να μην ενισχύσει αυτό το πρόγραμμα εδώ και τρία χρόνια.  Το ίδιο συμβαίνει και με τα vouchers για ΚΔΑΠ σε ανάπηρα παιδιά. Δόθηκαν φέτος σχεδόν 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, εν γνώσει της κυβέρνησης ότι οι θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες και το 2019. 

Αυτά τα vouchers χωρίς αντίκρισμα αποτελούν επαίσχυντο εμπαιγμό των οικογενειών παιδιών με αναπηρία.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει το μαύρο άσπρο, προβάλλοντας επικοινωνιακά μια εικονική πραγματικότητα, οι αριθμοί, και οι αθρόες αντιδράσεις τη διαψεύδουν αναδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, το πλασματικό της ενδιαφέρον για το παιδί και την οικογένεια.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας δώσει σαφή δείγματα έμπρακτου ενδιαφέροντος και αποτελεσματικότητας στα χρόνια της διακυβέρνησής του στις προγραμματικές του θέσεις, προβλέπει δέσμη μέτρων για το παιδί και την οικογένεια όπως:

Καθολικό σύστημα υποστήριξης του παιδιού και κάθε εργαζόμενης και άνεργης μητέρας, με την ενίσχυση του συστήματος των βρεφονηπιακών σταθμών και τη δημιουργία νέων θέσεων, σε καινούργιους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τον διπλασιασμό του επιδόματος παιδιού για τα 4 πρώτα χρόνια της ζωής του.

Την παροχή δωρεάν γεύματος στο σχολείο και δωρεάν πρόσβασης στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, για όλα τα παιδιά του δημοτικού, είτε εντός του σχολείου είτε μέσω παροχής ειδικού voucher, για εκτός σχολείου, αθλητικές και πολιτισμικές δραστηριότητες.

  • Επειδή η φροντίδα για το παιδί είναι η οικοδόμηση του μέλλοντος της κοινωνίας.
  • Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου