Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Νέα ανακοίνωση «ξεκλειδώνει» τα voucher

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μια νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο που αφορά τους εμπόρους λιανικής για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών προμηνύει οτι πλησιάζει η ώρα για τα sms των voucher.

Την Τετάρτη το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τους παρόχους και οδηγίες για το πρόγραμμα. Ίσως αυτή η κίνηση να αποτελεί ένδειξη πως τα SMS με τα voucher θα έρθουν αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

  • Η ανακοίνωση για τους παρόχους έχει ως εξής:
  • Όλοι οι εγκεκριμένοι προμηθευτές του Προγράμματος:

οι οποίοι έχουν ρόλο «εμπόρου λιανικής» (δηλ. διενεργούν πωλήσεις επιδοτούμενων συσκευών και συμμετέχουν στις διαδικασίες ανακύκλωσης),

προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το User Interface της ψηφιακής πλατφόρμας (δε θα κάνουν διασύνδεση μεταξύ συστημάτων χρησιμοποιώντας το API / web services που είναι διαθέσιμα)

μπορούν να κατεβάσουν αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον τρόπο χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τον λογαριασμό τους στη διεύθυνση merchants.allazosyskevi.gov.gr.

Η τελευταία ανακοίνωση από το Υπουργείο ήταν αρκετές ημέρες πριν όταν βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων και είχαν δοθεί τότε διευκρινήσεις για την αποφυγή λαθών ενώ από τότε δεν έχει γίνει καμία κίνηση – ενημέρωση για να εκδωθούν τα σχετικά voucher παρόλο που οι ημερομηνίες για την όλη διαδικασία τρέχουν κανονικά.

Έτσι, ενδεχομένως η νέα αυτή ανακοίνωση να προμηνύει οτι τις επόμενες ημέρες θα σταλούν τελικά τα μηνύματα με τα Voucher των δικαιούχων προκειμένου να προχωρήσουν με τις αγορές τους.

  • Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου