Επιστολή FIFA-UEFA σε Αυγενάκη: Παρέμβαση και αποδοχή για τα σωματεία και το μητρώο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι FIFA και UEFA ζήτησαν σήμερα το βράδυ (16/8), μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας, που λήγει αύριο, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α., η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της.

Στην επιστολή, επισημαίνουν μεταξύ άλλων τις «εποικοδομητικές συζητήσεις για τη διευκόλυνση της εγγραφής ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».


Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα από πλευράς FIFA και UEFA πως «όπως έχουμε επαναλαμβανόμενα τονίσει, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την ελληνική Κυβέρνηση να θεσπίσει εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια για να λαμβάνουν οι αθλητικοί φορείς κρατική υποστήριξη και δημόσια χρηματοδότηση, όπως η διασφάλιση ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης σε όλα τα αθλήματα.

Με σεβασμό σας παροτρύνουμε να επεκτείνετε επαρκώς την προθεσμία εγγραφής (της 17ης Αυγούστου), ώστε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις συζητήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση της εγγραφής των σωματείων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού της FIFA και της UEFA».

  • Η απάντηση
  • Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε άμεσα στην επιστολή των FIFA/UEFA.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επαναλαμβανόμενα επιδοκιμάζετε και αναγνωρίζετε πλήρως την αναγκαιότητα διασφάλισης ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα αθλήματα, καθώς και τις ρυθμίσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, θεσπίζοντας εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια αναγνώρισης των αθλητικών φορέων, προκειμένου να διέπει η νομιμότητα και η διαφάνεια το αθλητικό τοπίο της χώρας μας.


Αποδεχόμαστε με χαρά την πρότασή σας για συνάντηση και κοινή ομάδα εργασίας και σας περιμένουμε, το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία για την εγγραφή όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο. Σε αναμονή της άφιξής σας, θα δώσουμε παράταση στην προθεσμία της 17ης Αυγούστου 2022, ως καταληκτικής ημερομηνίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των αθλητικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021», λέει μεταξύ άλλων στην απάντησή του.

Ετσι, η δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που ήταν να γίνει αύριο (16/8), προφανώς και δεν θα πραγματοποιηθεί, μιας και πλέον δεν υπάρχει λόγος…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου