Μωβ μέδουσες: “Καθαρές” οι παραλίες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αυτή τη εβδομάδα 1/8 με 7/8, αναμένεται να δούμε μια διάσπαση των μεδουσών σε περισσότερα μέρη.

Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα στις ελληνικές θάλασσες όσον αφορά την εμφάνιση των μωβ μεδουσών στις ελληνικές παραλίες. Σύμφωνα με το JellyReport, το οποίο εκδίδεται κάθε Κυριακή από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με βάση τις καταγραφές του τελευταίου δεκαήμερου στην πλατφόρμα του iNaturalist και δεδομένου ότι οι περισσότεροι πολίτες έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, παρατηρείται μια αυξημένη καταγραφή των μωβ μεδουσών σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, παρ’ όλα αυτά φαίνεται διακριτά η φθίνουσα κατάσταση της.

Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις και απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ωστόσο οι μωβ μέδουσες εξακολουθούν να αποτελούν πονοκέφαλο για αρκετούς.

Το JellyReport, δίνει χρήσιμες πληροφορίες εμφανίσεων μεδουσών για τον μήνα που βρισκόμαστε και συγκεκριμένα για το τελευταίο δεκαήμερο, για τις ερχόμενες καιρικές συνθήκες της επόμενης εβδομάδας, αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν γενικά τις μέδουσες.

Τη νέα εβδομάδα 1/8 με 7/8, αναμένεται να δούμε μια διάσπαση των μεδουσών σε περισσότερα μέρη. Κάποια από αυτά είναι στα σημεία Αργοσαρωνικού, Κυκλάδων και Ιονίου. Πάντα όμως εξαρτάται και από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής για το που θα μετακινηθούν οι μέδουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου