Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Καταδικασμένα να πεθάνουν τα ΔΗΠΕΘΕ. Και η Περιφέρεια ΑΜΘ επιμένει να στηρίζει θεατρικές “αρπαχτές””

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την προγραμματική σύμβαση «Πολιτισμικής Ανάπτυξης» για το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ανάμεσα στο Δήμο Κομοτηνής, στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια ΑΜΘ, καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, θεωρώντας την ως εμπαιγμό, όχι μόνο του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής αλλά και εν γένει του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ.

Η προγραμματική σύμβαση ήταν της τάξης των 205.000 € τα οποία καλύπτουν ο Δήμος Κομοτηνής με 170.000 € και το ΥΠΠΟ με 35.000 €, μάλιστα το τελευταίο, θέτοντας και όρους άσχετους με την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου (πχ την απασχόληση καλλιτεχνικού δντή). Η Περιφέρεια ΑΜΘ στην σύμβαση αυτή δεν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ και συμμετέχει «συμβολικά» μόνο για να πει ότι …συμμετέχει.

‘Όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταψηφίζοντας την προγραμματική σύμβαση για την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, ο περιφερειακός σύμβουλος και τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ, Χρήστος Χατζηπέμου, «Αποτελεί εμπαιγμό προς το ΔΗΠΕΘΕ η μηδενική χρηματική συμβολή της ΠΑΜΘ κατά την υπογραφή της σύμβασης, τη στιγμή μάλιστα που έχει ξοδέψει άσκοπα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε διάφορους αεριτζήδες που εμφανίζονται στην περιοχή μας με φτηνιάρικες παραγωγές τις οποίες παραδόξως η ΠΑΜΘ χρυσοπληρώνει. 

Αποτελεί επίσης εμπαιγμό προς το ΔΗΠΕΘΕ το ποσό συμμετοχής του ΥΠΠΟ καθώς κι αυτό ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε διάφορες αστικές (υποτίθεται) «μη κερδοσκοπικές» εταιρείες, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την ίδια στιγμή με ψίχουλα στηρίζει τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου