Παίζει με τη “φωτιά” πάλι η Τουρκία, βάζοντας μπροστά τους λαθρομετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό η Τουρκία όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφεται στην παράνομη είσοδο μεταναστών, αλλά και στις συλλήψεις διακινητών.

Το πρώτο 7μηνο του 2022, στα Ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, συνελήφθησαν συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών, από τους οποίους οι 312 στην περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα, από το σύνολο αυτών, οι 219 έχουν συλληφθεί μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Μάιος – Ιούλιος 2022), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 58,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Μάιος – Ιούλιος 2021), οπότε και είχαν συλληφθεί 138 διακινητές.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στις περιπτώσεις παράτυπης εισόδου μεταναστών στη χώρα, όπου το τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου 2022 καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 113,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (4.126 έναντι 1.936). Συνολικά, το πρώτο 7μηνο του 2022 συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα 7.484 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 3.554 στην περιοχή του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, στη βάση εφαρμογής του υφιστάμενου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και συμμετέχοντας σε κοινές ευρωπαϊκές δράσεις, έχουν επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στο τομέα της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Την ίδια ώρα, σώοι επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται και οι 38 μετανάστες που πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Έβρου, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να δηλώνει πως βάσει καταθέσεων η μετακίνησή τους πραγματοποιήθηκε από τις τουρκικές αρχές διά της βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου