Ερντογάν: “Η Τουρκία έσωσε 41.000 ανθρώπους που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν”!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε την Άγκυρα ως «σωτήρα» των μεταναστών και επιτέθηκε στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά, τόσο για το προσφυγικό όσο και για τις αμυντικές συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα.

Σε μια ακόμα παραληρηματική παρουσία σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το «παρών» στην τελετή αποφοίτησης αξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος, όπως και των υπαξιωματικών, όπου αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στη χώρα μας.

«Εάν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τις καινοτομίες μας στην αμυντική βιομηχανία παρά το γεγονός ότι βλέπει τη στρατιωτική συσσώρευση στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν δείχνοντας ξανά την ενόχλησή του για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών της χώρας με εταίρους όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

Ο Ερντογάν στη συνέχεια φόρεσε το «προσωπείο» του «φιλειρηνικού» ηγέτη επισημαίνοντας πως «Δεν τρέφουμε εχθρότητα με κανέναν και καμία χώρα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες, πιο προηγμένες και ειλικρινείς σχέσεις με κάθε χώρα και κοινωνία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια «γενιά ειρήνης και συνεργασίας» γύρω μας, ξεκινώντας από τους στενούς μας γείτονες».

Γρήγορα, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε ξανά στην αντεπίθεση και επιτέθηκε στην Ελλάδα με αφορμή το μεταναστευτικό. «Με τις προσπάθειες του Λιμενικού μας, αποτρέψαμε τους θανάτους στο Αιγαίο. Σώσαμε τις ζωές 41 χιλιάδων ανθρώπων που άφησε η Ελλάδα να πεθάνουν τα τελευταία 2 χρόνια», τόνισε παρουσιάζοντας την Άγκυρα ως τον «σωτήρα» των μεταναστών σε μια ακόμα διαστρέβλωση της πραγματικότητας από πλευράς του.

«Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό μας ανήλθε σε 245.000. Η Χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των λαθρεμπόρων ανθρώπων», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. Παρέλειψε, βέβαια, να αναφέρει τη στενή συνεργασία που έχει διαπιστωθεί ανάμεσα στα κυκλώματα των διακινητών και στις Αρχές της χώρας του, καθώς αυτό δεν θα ήταν ευνοϊκό για το «αφήγημα» της Άγκυρας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που επιχειρεί για ακόμα μια φορά.

Την ίδια ώρα, πάντως, η Ελλάδα λαμβάνει τα μέτρα της και είναι έτοιμη να αποτρέψει εκ νέου μια υβριδική απειλή ανάλογη με αυτή του Μαρτίου του 2020. Μάλιστα, όπως γνωστοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα της Τρίτης (23/8, 16:30), στο Μέγαρο Μαξίμου θα διεξαχθεί η τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κύριο θέμα της συνεδρίασης αναμένεται να είναι τα σύνορα του Έβρου, όπως και η αυξανόμενη πίεση συνολικά από πλευράς Τουρκίας μέσω των μεταναστευτικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου