37.680 ευρώ απέσπασαν από τον τραπεζικό λογαριασμό μεταφορικής εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 30-7-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπάλληλο της εταιρείας, προφασιζόμενος την καταβολή οφειλόμενου χρηματικού ποσού. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ακολούθησε η υπάλληλος, πληκτρολογώντας τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους [37.680 ευρώ]

Σύμφωνα με πληροφορίες του evors24.gr, πρόκειται για μεγάλη μεταφορική εταιρεία της Αλεξανδρούπολης και το γεγονός συνέβη χθες το πρωί. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας ενημέρωσαν άμεσα κι όλες τις άλλες μεταφορικές εταιρείες της Αλεξανδρούπολης για να μην πέσουν κι εκείνοι θύματα των απατεώνων.

Το e-mail ήταν πολύ αληθοφανές που δεν έβαλε σε υποψίες την υπάλληλο που το έλαβε όπως και το τηλεφώνημα.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου