Ελληνοτουρκικά: Προπαγανδιστικό βίντεο για το «Turkaegean» από το εθνικό δίκτυο TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Τουρκία υπέβαλλε αίτημα και κατοχύρωσε τον όρο  «Turkaegean», αφού η Ελλάδα «έκανε τον κόσμο να εκλαμβάνει το Αιγαίο ως ελληνική περιοχή» αναφέρει προκλητικά

Προπαγανδιστικό βίντεο που εξηγεί πώς η Τουρκία καταχώρησε στην Ε.Ε. τον όρο «Turkaegean» προβάλλει στα κοινωνικά δίκτυα το εθνικό δίκτυο TRT της χώρας, με ελληνικούς υπότιτλους.

Το βίντεο, που προβάλλει γραφικές παραλίες, καθαρά νερά, αξιοθέατα, αρχαιότητες κ.α. των Μικρασιατικών Παραλίων, αναφέρει προκλητικά πως η Τουρκία υπέβαλλε αίτημα στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε. για την κατοχύρωση του όρου «Turkaegean», αφού η Ελλάδα «έκανε τον κόσμο να εκλαμβάνει το Αιγαίο ως ελληνική περιοχή».

«Το τουρκικό Αιγαίο είναι μία από τις πιο εκλεκτές περιοχές που έχει να προσφέρει η Τουρκία. Έχει ακτές που περιβάλλονται από καταγάλανα νερά, πολλές ιστορικές τοποθεσίες που ανάγονται στον 2ο αιώνα π.Χ. και ειδυλλιακές παραλίες για να ρουφήξεις τον ήλιο που ακτινοβολεί» λέει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

«Η έγκριση του όρου τον «Turkaegean» έχει εξοργίσει πολλούς στην Ελλάδα» αναφέρει το βίντεο, που στη συνέχεια δράττει την ευκαιρία να επαναλάβει τις πάγιες τουρκικές θέσεις για την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από τη χώρα μας.

«Η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αναζωπυρώθηκε μετά την πρόσφατη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Αθήνα. Παρά την αντίθεση της Τουρκίας και τις αντιρρήσεις που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες η Ελλάδα παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς τους» αναφέρει, προβάλλοντας προκλητικό χάρτη και καταλήγει λέγοντας: «Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά από την δεκαετία του 1960 και έχει στρατιωτικοποιήσει τώρα 16 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Πηγή:protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου