Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της εξόρυξης χρυσού επέδωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην περιοχή των Προσκυνητών του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να του εκθέσει τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τα οποία ο Πρωθυπουργός άκουσε με ιδιαίτερο και ειλικρινές ενδιαφέρον.


Συγχρόνως, επανέλαβε την αντίθεση των φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία των χρυσωρυχείων και του ενεχείρισε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών εναντίον της λειτουργίας χρυσωρυχείων στην Θράκη, για την οποία ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι “δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”.

Στην αναφορά του Δημάρχου για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε ως εξαιρετικό, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις του θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον.


Τέλος, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής όπου ξεναγήθηκε από μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου και  κατά την αναχώρηση του ο Δήμαρχος του προσέφερε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου