Κομοτηνή: Χαμηλή η τουριστική κίνηση – Καλύτερη προβολή ζητούν οι επαγγελματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό θα ενισχύσουν την ελληνική οικονομία προβλέπουν οι υπεύθυνοι για τη φετινή τουριστική σεζόν, ωστόσο, δεν αγγίζει η θετική αυτή εκτίμηση την Κομοτηνή. Η μισοάδεια με λίγο κόσμο πλατεία από την μια και η γεμάτη με κόσμο από την άλλη τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής είναι η εικόνα μιας πόλης χωρίς επισκέπτες.

Η Κομοτηνή χωρίς την τουριστική κίνηση άλλων πόλεων δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη τουριστών, από άλλα μέρη της χώρας ή ξένοι από γειτονικές χώρες, που επισκέπτονται, γνωρίζουν, ζωντανεύουν με την παρουσία τους επιπλέον έναν τόπο και ενισχύουν την τοπική του οικονομία.

«Κάτι γίνεται τα Σαββατοκύριακα περισσότερο σε σχέση με τις καθημερινές» απαντούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν από τα πήγαινε – έλα πόσο καλά κινήθηκε η επιχείρηση στην οποία εργάζονται. Αμέτρητα πήγαινε έλα, όταν ο κόσμος είναι πολύς, λιγότερα, όταν η κίνηση είναι «πεσμένη». Ελάχιστα και τυπικές κινήσεις που επαναλαμβάνονται όταν “πελάτης δεν φάνηκε”. Ένας επισκέπτης θα έλεγε ότι η θερινή ραστώνη «αγγίζει» την ίδια την πόλη.

Οι δύο όψεις μιας πλατείας, της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής, της πλατείας ειρήνης είναι η αποκαλυπτική εικόνα ενός τόπου που απολαμβάνει λίγα έως ελάχιστα «ψίχουλα» από την πίτα του τουρισμού, που βλέπει από μακριά τα 1,5 εκατομμύρια διερχόμενων αυτοκινήτων από το Τελωνείο της Νυμφαίας να περνούν και να μην εισέρχονται στην πόλη και τους κατοίκους της να «χάνονται», άλλοι στις θερινές κατοικίες της παραλιακής ζώνης και άλλοι- οι φοιτητές του ΔΠΘ εν προκειμένω- στα πάτρια εδάφη τους.

«Χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα ο επισκέπτης για να έρθει στην Κομοτηνή» λένε οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και της αναψυχής. «Ο τόπος μας έχει πολλά να δείξει και η Κομοτηνή επίσης, πρέπει μόνο να οργανωθεί καλύτερα αυτό το πακέτο προβολής και προσέλκυσης» προσθέτουν οι τουριστικοί πράκτορες. Προβολή που έχουν αναλάβει δήμος και περιφέρεια. Βήμα – Βήμα που απαιτεί χρόνο για να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και υπάρχει δρόμος πολύς που πρέπει να διανυθεί.

Μάρτυρας αδιάψευστος οι δύο όψεις της πλατείας. Ένα Κυριακάτικο βράδυ του Ιουλίου, μεσούσης της θερινής περιόδου…

  • ΕΡΤ Κομοτηνής
  • Σύνταξη Μαρία Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου