Σ. Μελισσόπουλος: Δέν είναι αυτη η μοίρα του τόπου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής των “4” Σ. Μελισσόπουλος με ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης θέτει το ερώτημα “που πάμε σαν πόλη; Τι θέλουμε; και με ποιους μπροστάρηδες το θέλουμε”

  • Διαβάστε την ανάρτηση του
  • Σάββας Μελισσόπουλος

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και παραγοντισμού για την κατάληψη ή τη διατήρηση της εξουσίας.

Πρέπει να έχει ως βασικό άξονα αναφοράς τον τόπο που ζούμε, τα προβλήματα και τις ανάγκες του.

Η Ξάνθη την τελευταία κυρίως δεκαετία μάταια προσπαθεί να βρει την πυξίδα της, σε σχέση με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της.

Όλα αυτά τα χρόνια η πόλη σταδιακά υποχωρεί και εμείς μονίμως αναρωτιόμαστε «τι φταίει άραγε;», έχοντας πάντα στο νου μας το ίδιο ερώτημα: «ποια Ξάνθη θέλουμε τελικά;»

Η απουσία σχεδίου, η κοντόφθαλμη στρατηγική, ο εγωισμός και η συμφεροντολογική προσέγγιση, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις ιδεών και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα μας έφεραν σήμερα στη κατάσταση που είμαστε, σε μια πολύ δύσκολη δηλαδή θέση, χωρίς προηγούμενο στη νεότερη ιστορία της πόλης.

Σχέδιο, πολιτική βούληση, υπομονή και δουλειά είναι κατά τη γνώμη μου τα στοιχεία της «συνταγής» για την ανάπτυξη της Ξάνθης.

Η «συζήτηση» για την νέα πόλη που θέλουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να είναι σφαιρική και αναζητά το καλύτερο, αλλά και τους καλύτερους για την πόλη.

Και φυσικά όχι εκείνους που για δεκαετίες έκαναν την πολιτική επάγγελμα.

Σήμερα, στην Ξάνθη που όλοι βλέπουμε να υποχωρεί, να διαλύονται βασικοί της θεσμοί και υποδομές και να μαραζώνει δίπλα σε άλλες πόλεις που αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, μία είναι η επιτακτική ανάγκη:

  • Ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της πόλης μας και Αυτοδιοικητική αλλαγή!!
  • Γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουν οι πολιτικές και τα πρόσωπα!!
  • Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει η μοίρα του τόπου μας!!!

Σάββας Μελισσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου