ΧΟΥΝΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Επίθεση κατά της ελευθερίας του τύπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ευρωβουλευτές προχώρησαν σε δήλωση με την οποία καταδικάζουν την απόφαση της Τουρκίας να απαγορευθεί η πρόσβαση στις τουρκικές εκδόσεις της Deutsche Welle και της Voice of America.

«Το de facto κλείσιμο δύο γνωστών διεθνών μέσων ενημέρωσης από τις τουρκικές αρχές αποτελεί απαράδεκτη πράξη λογοκρισίας», είπαν στην δήλωσή τους ο Νάτσο Σάντσεζ Άμορ (Σοσιαλιστές, Ισπανία),μόνιμος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και ο Σεργκέι Λαγκοντίνσκι (Πράσινοι, Γερμανία), πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας.

«Αναγκάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ να λάβουν άδειες από το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας, η κυβέρνηση εκβιάζει τους εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης για να εγκαταλείψουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία», συμπλήρωσαν.

«Αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τις ήδη εξαιρετικά εύθραυστες ελευθερίες στην Τουρκία»

Η κοινή δήλωση συνεχίζει: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι διεθνείς παρατηρητές δεν θα ανεχθούν αυτή την νέα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου. Η απόφαση αποκλεισμού της πρόσβασης σε όλο το περιεχόμενο της Deutsche Welle και της Voice of America αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τις ήδη εξαιρετικά εύθραυστες ελευθερίες στην Τουρκία. Οι πολίτες της Τουρκίας έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση σε αμερόληπτες και ελεύθερες πηγές πληροφόρησης.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς τους δημοσιογράφους στην Τουρκία που εργάζονται άοκνα για την παροχή ισορροπημένης και αμερόληπτης ειδησεογραφικής κάλυψης. Το έργο τους παραμένει σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας».

«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να αναιρέσουν αμέσως τον επιζήμιο αποκλεισμό των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και να σταματήσουν τις συνεχείς επιθέσεις κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην χώρα τους. λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και την συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Τουρκία, ζητούμε άμεση αλλαγή πορείας», καταλήγουν οι ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου