Στέλιος Μωραϊτης: «Οι πελάτες ζητούν μεγαλύτερους χρόνους πληρωμής των υποχρεώσεων τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το «περάστε την πρώτη του μηνός» επέστρεψε για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε Ροδόπη και Ξάνθη. Τα δύο χρόνια πανδημίας, οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και το κύμα ανατιμήσεων, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, οδηγεί πολλούς από τους πελάτες τους να ζητούν μεγαλύτερους χρόνους πληρωμής των υποχρεώσεών τους.

«Είναι μια τακτική που συναντούν καθημερινά οι επαγγελματίες της περιοχής» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης. Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλοί από τους πελάτες των επιχειρήσεων «δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να πληρώνουν έγκαιρα τους προμηθευτές τους».

Ο έμπειρος επαγγελματίας χαρακτήρισε λογικό αυτό που συμβαίνει. «Τα επιδόματα και τα βοηθήματα που δόθηκαν από το κράτος βοήθησαν αλλά δεν κατόρθωσαν να επουλώσουν τις πληγές, τόσο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας» είπε. Αρνητικό ρόλο έπαιξαν και εδώ οι αυξήσεις. Τα συχνότερα αιτήματα που υποβάλλονται από την πλευρά των πελατών αφορούν σε: παράταση αποπληρωμής, δόσεις,  αναθεώρηση προς τα κάτω της συμφωνηθείσας τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου