Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη θα κάνει την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, η περίφημη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού μετά από πρόσκληση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να συμμετάσχει στις γιορτές της Ναυτικής Εβδομάδας.

Μάλιστα, θα συμμετάσχει στην επίσημη έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας με μια μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο για όλους που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Φάρου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα 21.00.

Ο Αρχιμουσικός της Μπάντας ΠΝ Πλωτάρχης (Ε) Αντώνης Καραγουδάκης Π.Ν. και οι μουσικοί του έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που παντρεύει τις μελωδίες των Θεοδωράκη, Παπαθανασίου και Χατζιδάκι με ήχους και μουσικές του Αιγαίου πελάγους και της ελληνικής παράδοσης.

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που η ιστορία της ξεκινά τον Απρίλιο του 1879, επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δημιουργώντας – και μέσα από την τέχνη – βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού και αναδεικνύει την κοινωνική αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Οι στιγμές χαράς και ελπίδας που απλόχερα χαρίζει σε ιδρύματα με παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη να αισθανθούν ότι η κοινωνία είναι κοντά τους και τα στηρίζει, καθώς και η διασκέδαση που προσφέρει σε πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων που κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τα στελέχη της μπάντας του ΠΝ να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Τον πολιτισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου