Κηδεύτηκε ο Αχμέτ Μέτε

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με εκπροσώπους απο την Τουρκική κυβέρνηση καθώς και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Τουρκική Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά Σεντόπ, τις Μουφτείες Βουλγαρίας, Σκοπίων, Κωνσταντινούπολης, πλήθος κόσμου απο τους νομούς Ξάνθης – Ροδόπης αλλά και νησιωτικών περιοχών που ζουν μουσουλμάνοι, καθώς και απο τα κοντινά μέρη της Ανατολικής Θράκης υπο τουρκικό έδαφος, πραγματοποιήθηκε η τελετή της κηδείας του Θεολόγου και Ιμάμη, αυτοαποκαλούμενου “Μουφτή”, Αχμέτ Μέτε.


Ο εκλιπόν, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί, σε ηλικία 57 ετών. Κατάγονταν απο τα ορεινά πομακοχώρια της Ξάνθης, πομάκος και ο ίδιος στην καταγωγή απο το Ωραίον του Δήμου Μύκης.

Αν και δεν δέχονταν την καταγωγή του, αναφερόμενος πάντα στην τουρκική του συνείδηση, ο Αχμέτ Μέτε δεν περιορίστηκε στα θρησκευτικά του καθήκοντα. Διαδραμάτισε ρόλο ιδιαίτερο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με καθαρά αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα πάντα, υποστηρίζοντας της αλυτρωτικές βλέψεις της Τουρκίας στη Θράκη.

Διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ για τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης, ενώ μετείχε σε όλα τα ακροδεξιά συνέδρια της εξτρεμιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” στην Τουρκία.


Αν και περισσότερο “Γκιουλενιστής” ο κ. Μέτε, εντούτοις έχαιρε της εκτίμησης της κυβέρνησης Ερντογάν, διότι εκτελούσε στο ακέραιο τις εντολές του και των επιτελών του.

Στην τελετή που διήρκησε περισσότερο απο δύο ώρες, βρέθηκαν περισσότεροι απο 2000 μουσουλμάνοι πολίτες απο όλη τη Θράκη, ενώ εκφωνήθηκαν προσευχές τόσο στην οικεία του εκλιπόντος, στα γραφεία της παράνομης “Μουφτείας” και φυσικά στα μουσουλμανικά κοιμητήρια όπου και ετάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απο πλευράς της ελληνικής πολιτείας, κρατήθηκε ένα υψηλό στοιχείο συντονισμού και εξυπηρέτησης των μουσουλμάνων κατοίκων που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Αχμέτ Μέτε στην τελευταία του κατοικία, όλος ο μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ. ήταν απο χθές επι ποδός και με την παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευθέρη Οικονόμου που είχε τον γενικό συντονισμό, για την αποφυγή προβοκάτσιας σε μία καθαρά θρησκευτική τελετή.


Βεβαίως και επιχειρήθηκε με την κινητοποίηση του κόσμου απο όλα σχεδόν τα σημεία της Θράκης, της Νότιας Βουλγαρίας και της Ανατολικής Θράκης (Τουρκία), να δοθεί μία ισχυρή εντύπωση της δύναμης που κατείχε ο εκλιπόν, όμως αυτό δεν ήταν δυνατό να αναπτυχθεί περισσότερο λόγω και της ισχυρής αστυνομικής δύναμης και της πετυχημένης διαχείρισης απο πλευράς και κρατικής ασφάλειας
.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου