Ανοίγει σήμερα η αυλαία των θερινών εκπτώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με τους εμπόρους να υπόσχονται ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές στα προϊόντα τους ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου.

Η εμπορική κίνηση το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα καθώς εν μέσω ακρίβειας οι καταναλωτές έβαλαν στην «άκρη» τις αγορές καταναλωτικών αγαθών.

Έτσι οι φετινές θερινές εκπτώσεις χαρακτηρίζονται από τους εμπόρους ως «περισσότερο αναγκαίες από ποτέ» τόσο για τους ίδιους που ελπίζουν σε τόνωση του τζίρου όσο και για τους καταναλωτές που θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν – έστω και περιορισμένα – σε χαμηλότερες τιμές.

Στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως στα καταστήματα υπάρχει πολύ αδιάθετο εμπόρευμα το οποίο οι επαγγελματίες προτίθενται να διαθέσουν σε χαμηλές τιμές από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκπτωτικής περιόδου ώστε να «ζεσταθεί» η αγορά.

Από την αρχή του Ιούλιου άλλωστε τα ηλεκτρονικά καταστήματα που ξεκίνησαν ανεπίσημα τις εκπτώσεις είχαν προϊόντα σε προφορές που ξεπερνούσαν ακόμη και το 50%.

Οι ελπίδες των εμπόρων για τις 50 ημέρες των εκπτώσεων είναι ο τζίρος να κινηθεί κοντά στα επίπεδα του 2019, προ πανδημίας δηλαδή ενώ στόχος, όπως έχει προσδιοριστεί είναι να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 17 Ιουλίου 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου