Ξάνθη: Αυξημένη κίνηση στα καταστήματα εστίασης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Προβληματισμός για τον Χειμώνα που έρχεται από τους επαγγελματίες του κλάδου

Μαρία Τσιακίρογλου:

«Είναι ένα θετικό Καλοκαίρι με μεγάλη κατανάλωση. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει τον Χειμώνα από άποψη ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης…»

Ένας κλάδος ιδιαίτερα «πληγωμένος» τα τελευταία χρόνια αλλά και πρόσφατα από την ακρίβεια είναι αυτός της εστίασης, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν επαγγελματίες του κλάδου στην Ξάνθη, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Μπορεί βέβαια ο κορονοϊός και η αύξηση των κρουσμάτων να είναι ένα δύσκολο θέμα καθώς και ο ερχομός του Σεπτεμβρίου που συνεχίζει να προβληματίζει τους επαγγελματίες της εστίασης, ωστόσο οι τελευταίοι δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την κίνηση πολιτών και ξένων επισκεπτών στα καταστήματά τους από τις αρχές του φετινού Καλοκαιριού.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σχετικά με το θέμα η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, η οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων και χωρίς να αναιρεί τις δυσκολίες που υπάρχουν, ότι, «φέτος τα καταστήματα εστίασης και γενικότερα οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και διασκέδασης διανύουν ένα θετικό Καλοκαίρι, κάτι που αποτυπώνεται στην υψηλή κατανάλωση αλλά και τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή, στο πλαίσιο εσωτερικού αλλά και εξωτερικού τουρισμού, ενισχύοντας τον κλάδο».

Αναλυτικότερα, όπως συνεχίζει η ίδια, η καταναλωτική κίνηση για την τρέχουσα χρονική περίοδο όσον αφορά την εστίαση φτάνει τα επίπεδα του 2019 λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας από γειτονικούς νομούς αλλά και τις βαλκανικές χώρες.

«Για έναν «λαβωμένο» κλάδο, όπως είναι ο δικός μας, εξαιτίας της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης το φετινό Καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα θετικό. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι όλα είναι ρόδινα στρωμένα, ούτε παραβλέπουμε τις υπάρχουσες δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην αναστολή των υγειονομικών μέτρων, μετρικές αποστάσεις και διαχωρισμός ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων, τα υγειονομικά καταστήματα παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα. 

Αυτό που μας φοβίζει, ωστόσο, είναι ο Χειμώνας που έρχεται. Από άποψη υγειονομική και ενεργειακή δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει…» καταλήγει η κα Μ. Τσιακίρογλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου