Καβάλα: Αισιοδοξία για ένα “θερμό” τουριστικό καλοκαίρι – Στο 90% η πληρότητα στη Θάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς οι προσπάθειες προβολής απέδωσαν καρπούς.

Τουριστικά προμηνύεται ένα λαμπρό καλοκαίρι φέτος για την Καβάλα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Αλέξη Πολίτη, που τονίζει ότι θυμίζει καλοκαίρι του 2019.

Ως διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν κάνει παρεμβάσεις διευκόλυνσης του τουρισμού όπως για παράδειγμα στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα. Οι έξοδοι από Καβάλα προς Άγιο Ανδρέα είναι ανοιχτές, χωρίς διόδια, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό». Ο κ. Πολίτης σημείωσε ότι είναι εφικτός στόχος να επιτευχθούν τα επίπεδα του 2019, αλλά και να ξεπεραστούν.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, δήλωσε ότι Ιταλοί δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Περιφέρεια και την καταγράφουν τουριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι όντως είναι αισιόδοξα τα μηνύματα και τα δεδομένα που έχουν έως τώρα είναι πού ενθαρρυντικά. «Η προσπάθεια που έγινε από την Περιφέρεια όλο το προηγούμενο διάστημα απλά αποδίδει και αυτό με βάση τον στρατηγικό μας σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσώνης δήλωσε ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος λόγω της αύξησης του υγειονομικού και ιικού φορτίου που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, θεωρεί όμως ότι αυτό θα ξεπεραστεί.

  • Στο 90% η πληρότητα στη Θάσο

Στο 90% είναι οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Θάσου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Γιάννης Μαρκιανός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι όπως την ανέμεναν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι πληρότητες αυτήν τη στιγμή αγγίζουν το 90% και διαφαίνεται ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ίσως και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, τα πράγματα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.

Ο Σεπτέμβριος είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά, καθώς είναι ένας μήνας που ειδικά για τα μικρά καταλύματα εξαρτάται πάρα πολύ από τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου