Θράκη – Δάσος Δαδιάς: Tο WWF Ελλάς μετά από 30 χρόνια δίνει την “σκυτάλη” στην Εταιρία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την αποχώρηση του WWF Ελλάς από την Δαδιά και τη Θράκη,
μετά από τριάντα χρόνια παρουσίας, ανακοίνωσαν τις προηούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, δημοσιοποιώντας παράλληλα τη διάδοχη κατάσταση, στην οποία ρόλο θα αναλάβει από το 2023 μία νέα τοπική ανεξάρτητη περιβαλλοντική οργάνωση με την επωνυμία «Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης».

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη ιδρυθεί, από το 2020, και η δράση της θα αναπτυχθεί στα πεδία που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε εστιάσει και το WWF, δηλαδή στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Θράκης, των αρπακτικών πουλιών και στην εμπέδωση της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

«Η απόφαση μας να μετεξελιχθεί αυτή η παρουσία σε μια τοπική Ανεξάρτητη Περιβαλλοντική Οργάνωση ήταν μια συνειδητή στρατηγική επιλογή», ανέφερε ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβελας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο νέος φορέας θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειες προστασίας και ανάδειξης της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Ανάπτυξης της Οργάνωσης, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, εξήγησε ότι η απόφαση δημιουργίας μιας νέας τοπικής Ανεξάρτητης Περιβαλλοντικής Οργάνωσης είχε ληφθεί προς πενταετίας, στη διάρκεια της οποίας έγινε όλη η προετοιμασία για να είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα του νέου σχήματος.

«Το WWF υποστηρίζει 100% το όλο το εγχείρημα», διαβεβαίωσε και η υπεύθυνη της Οργάνωσης στο πρόγραμμα της Δαδιάς, Δώρα Σκαρτσή.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου