Κύκλοι υπoυργείου Άμυνας: Περιμένουμε υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι στα νησιά και τον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πίεση στα σύνορα στον Έβρο με στόχο την «εσωτερική αποσταθεροποίηση» αναμένει το υπουργείο Άμυνας

Την έντονη ανησυχία τους για ενδεχόμενες υβριδικού τύπου απειλές μέσα στο καλοκαίρι εξέφρασαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα στον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση», ανέφεραν στη Βουλή οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εξηγούσαν πως μπορεί για παράδειγμα να έχουμε στην Ελλάδα πυρκαγιές στα δάση.

Σε συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους απέφυγαν να προσδιορίσουν αν οι υβριδικές απειλές θα προέρχονται αποκλειστικά εξ ανατολών, λέγοντας χαρακτηριστικά «απ’ όπου και αν προέρχονται».

Επισήμαναν πάντως, σε όλους τους τόνους πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όπου και αν προέρχεται.

Πηγές της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου έσπευσαν να τονίσουν πάντως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Τα ενδεχόμενα που εξετάζει η στρατιωτική ηγεσία είναι πολλά και περιλαμβάνουν ένα ευρύ πλέγμα προκλήσεων, τόσο στα χερσαία σύνορα στον Έβρο, όσο και στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τους λαμβάνουν μέτρα μεθοδικά, αποφασιστικά και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις ικανότητές τους, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης σε στεριά, αέρα και θάλασσα, με την στρατιωτική ηγεσία να ανεβάζει σταδιακά τον πήχη ετοιμότητας.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο», αν και εκφράζεται ανησυχία για τις πρακτικές της Άγκυρας, διαμηνύουν πως «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Προετοιμαζόμαστε, οργανωνόμαστε και σχεδιάζουμε τους τρόπους αντίδρασής μας απέναντι σε κάθε ενέργεια των γειτόνων. Να είστε σίγουροι πως για κάθε τους κίνηση έχουμε τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης». Αυτό σημαίνει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στις ικανότητές μας. 

Ο ίδιος ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά αυτό, η Ελλάδα είναι πανίσχυρη στρατιωτικά και μπορεί να επιφέρει στην Τουρκία ανεπανόρθωτο πλήγμα. Θα ρισκάρει λοιπόν τη μανιώδη του εξάρτηση για την εξουσία, με μια καταστροφική ενέργεια για τη χώρα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου