Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αναβολή ζητούν οι δικηγόροι της ΔΕΗ της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Να μη γίνονται διακοπές ρεύματος μέχρι να κριθεί το θέμα ζητούν οι καταναλωτές, αντιδρώντας στο αίτημα αναβολής

Την αναβολή της εκδίκασης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών και επαγγελμαιών που αφορά την ρήτρα αναπροσαρμογής ζήτησε η ΔΕΗ. Οι δικηγόροι της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Πρωτοδικείο, επικαλέστηκαν την επικείμενη απόφαση που εκκρεμεί μετά από αίτηση τους στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το επίμαχο θέμα.

Ωστόσο, οι δικηγόροι των καταναλωτών εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους χαρακτηρίζοντας το αίτημα προσχηματικό και παρελκυστικό. Μάλιστα, ζήτησαν από το δικαστήριο να δεσμευτεί η πλευρά της ΔΕΗ πως μέχρι να κριθεί η υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα υπάρξει διακοπή ρεύματος σε κανέναν καταναλωτή. Οι νομικοί παραστάτες των καταναλωτών σημείωσαν ότι υπάρχει μαρτυρία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία καθημερινά πραγματοποιούνται δεκάδες αιτήματα διακοπής ρεύματος ακόμα και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι, ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και στην περίπτωση αναβολής της συζήτησης να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που θα προστατεύει από διακοπές ρεύματος τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου