Μειωμένη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία: Η κλινική σεξολόγος Αναστασία Τσιτούρα δίνει απαντήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στην εκπομπή «Κυψέλη» στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε η Αναστασία Τσιτούρα και μίλησε για το ζήτημα της μειωμένης γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας.

Η μαιευτήρας, γυναικολόγος και κλινική σεξολόγος δήλωσε αρχικά:

«Η κλινική μου εμπειρία ως γυναικολόγος μου έδειξε ότι ο πρώτος επαγγελματίας υγείας στον οποίο απευθύνονται οι γυναίκες για ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι ο γυναικολόγος τους. Οπότε αυτό με ώθησε να εκπαιδευτώ σε αυτό το κομμάτι το οποίο είναι επιστημονικό, δηλαδή ξεπερνά το βιωματικό κομμάτι ή το small talk ή το εμπειρικό του καθενός. Βασιζόμαστε, λοιπόν, σε θεραπείες και μελέτες που γίνονται ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις ασθενείς μας και τις γυναίκες γενικότερα».

Όσον αφορά για τα αίτια του προβλήματος: «Η μειωμένη επιθυμία είναι η συχνότερη σεξουαλική διαταραχή στις γυναίκες. Εμφανίζεται με απουσία ή μειωμένη διάθεση για να ξεκινήσει μία σεξουαλική επιθυμία, μειωμένη διάθεση για να απαντήσει σε σεξουαλικά ερεθίσματα, η λεγόμενη επιθυμία εξαπάτησης ή μειωμένη επιθυμία να τα ξεκινήσει, η αυθόρμητη επιθυμία. 

Επίσης μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένες ερωτικές σκέψεις και φαντασιώσεις ή πολύ συχνά σαν αποφυγές. Δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να προτιμήσει να πάει να κάνει κάποιες δουλειές ή να κοιμηθεί νωρίτερα απ’ το να μπει σε μία διαδικασία η οποία ξέρει ότι μάλλον θα οδηγήσει προς το σεξ. 

Αυτό το ονομάζουμε αποφυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου