Θερινά Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά Δημοτικού, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουλίου θα λειτουργήσουν Θερινά Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, 6-12 ετών στον φιλόξενο πολυχώρο της καπναποθήκης «Π».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες θεματικές ενότητες, οι οποίες θα υλοποιηθούν από καταρτισμένα άτομα με εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και αγάπη για το αντικείμενό τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις και να περάσουν τον χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά.

Νέες γνώσεις, ομαδικότητα, αυτενέργεια, ανακαλυπτική μάθηση, δημιουργικότητα, ψυχαγωγία είναι μερικοί από τους τομείς που δόθηκε έμφαση κατά τον σχεδιασμό των δράσεων.

  • Η ομάδα των καλοκαιρινών τμημάτων:

Εύα Ξανθοπουλίδου: Η Εύα γεννήθηκε στην Ξάνθη, έκανε σπουδές πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος πιάνου, πτυχίου αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Ολοκλήρωσε κύκλο σπουδών μουσικοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης δίπλα στην Παυλίνα Λιάτσου. Έλαβε μέρος ως σολίστ σε συναυλίες στην Ξάνθη και σε άλλες πόλεις αφιλοκερδώς. Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο παράρτημα Ξάνθης του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Υπήρξε υπεύθυνη της παιδικής χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης για 7 ετη με την οποία συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων, ενώ από το 2019 διδάσκει μουσικοκινητική στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο Παιδική Πολιτεία.

Γιώργος Έψιμος: Ο Γιώργος ή αλλιώς Τάκης Πειραματάκης είναι πτυχιούχος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην κατεύθυνση Διδακτική των Φυσικών Επιστημών του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως ήταν στη Θεσσαλονίκη που γνώρισε την επιστήμη της φυσικής. Εκεί αγάπησε τα πειράματα, τις εκδρομές στο βουνό και το καλό φαγητό. Από το 2009 ζει στην Ξάνθη όπου διδάσκει φυσικές επιστήμες σε διάφορα σχολεία. Του αρέσει πολύ να δοκιμάζει απλά πειράματα και να στήνει θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

Σμαράγδα Καρασιμοπούλου: Η Σμαράγδα ξεκίνησε ως οικονομολόγος, αλλά σύντομα την κέρδισε η εκπαίδευση, την οποία υπηρετεί ως δασκάλα τα τελευταία 18 χρόνια. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» με κατεύθυνση στην «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» και έχει πτυχίο στο πεδίο της «Συμβουλευτικής στην Εκπαίδευση». Εργάζεται αρκετά χρόνια σε μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης υλοποιώντας δράσεις με έμφαση τα παραμύθια, την αγωγή υγείας και την εικαστική έκφραση. Συνεργάζεται με τα παιδικά χωριά SOS όπου προσφέρει εθελοντική εργασία. Έχει γράψει άρθρα για τις κοινωνικές δεξιότητες και την ανάγκη διδασκαλίας τους στα παιδιά που είναι δίγλωσσα και ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (αθίγγανοι, μειονότητες), αλλά και αρκετά παραμύθια, που έχουν δημοσιευτεί στο διαδικτυακό περιοδικό «Το παραμύθι». Είναι εκπαιδεύτρια Συναισθηματικής Αγωγής και Παραδοσιακής Ζωής στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Συνεργάζεται με το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας στο πεδίο των λαϊκών παραμυθιών και είναι μέλος της ομάδας αφήγησης λαϊκών παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Αφηγείται παραμύθια εθελοντικά σε κάθε ευκαιρία, σε συλλόγους, σε γηροκομεία, σε σχολεία, σε γιορτές και πανηγύρια για να ζήσουν οι δάσκαλοι καλά κι οι μαθητές μας καλύτερα!

Κατερίνα Γαμβρέλη: Η Κατερίνα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Θ και παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, για τρία χρόνια, ως εκπαιδευτικός στα Κοινωνικά Φροντιστήρια μειονοτικών περιοχών της Ξάνθης, ως υπεύθυνη εργαστηρίου ρομποτικής και από το 2017 μέχρι σήμερα συμμετέχει στα Καλοκαιρινά Τμήματα του Ιδρύματος με δράσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Βλαχοπούλου Ραλού: Η Ραλού είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2010. Από το 2016 έως σήμερα συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης ως υπεύθυνη Καλοκαιρινών Τμημάτων και Κοινωνικών Φροντιστηρίων σε μειονοτικές περιοχές της Ξάνθης. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαθεματικά προγράμματα που ενισχύουν την ελληνική γλώσσα, την επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό. Είναι συνιδρύτρια της χαρτογραφικής εταιρίας ROUTE, αντικείμενο της οποίας είναι η δημιουργία δικτύων πεζοπορικών διαδρομών και θεματικών χαρτών στα πλαίσια της ανάπτυξης του οικοτουρισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος του παραθαλάσσιου αγώνα δρόμου WAVE running, σκοπός του οποίου είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου του Δέλτα Νέστου. Αρθρογραφεί στο blog My-ROUTE και στη Huffington Post Greece. Λατρεύει τις υπαίθριες δραστηριότητες, τις εξορμήσεις και τη διαβίωση στη φύση!

Μελέκ Κιοσέ: Η Μελέκ είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ και κατέχει ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Από το 2019 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης για τρία χρόνια ως εκπαιδευτικός στα Κοινωνικά Φροντιστήρια μειονοτικών περιοχών της Ξάνθης. Από το 2017 μέχρι σήμερα συμμετέχει στα Καλοκαιρινά Τμήματα του Ιδρύματος υλοποιώντας πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σχεδιασμός & συντονισμός προγράμματος: Ραλού Βλαχοπούλου

Χρονοδιάγραμμα προγράμματος: 27 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΙΘΤΠ.

  • Ωράριο γραμματείας:
  • Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή
  • 09:30-13:30, 2541029282
  • 17:30-21:00, 2541026635. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου