Ροδόπη: Έρχεται η αποζημίωση των καπνοπαραγωγών λόγω πανδημίας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η καταβολή αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών από απώλειες εισοδήματος που σημειώθηκαν το 2018. Ωστόσο τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι θα δοθούν στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης θα αποτελούσαν ουσιαστική ανάσα αν τα είχαν οι δικαιούχοι πριν την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων αναγκάστηκαν πολλοί από αυτούς να καλλιεργήσουν λιγότερες στρεμματικές εκτάσεις, από όσες θα μπορούσαν.

Πρόκειται για το βοήθημα της “κορονο-ενίσχυσης”, τα 90 ευρώ ανά στρέμμα, το οποίο όπως είναι ήδη γνωστό εγκρίθηκε μετά από ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων και με ειδική παρέμβαση της Προέδρου της Διακομματικής για την Θράκη και πίεση των βουλευτών της περιοχής. «Είναι προ των πυλών η καταβολή του, σίγουρα μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θα έχει δοθεί στα χέρια όσων το δικαιούνται» διαβεβαίωσε σήμερα ο κος Καπουσούς Χαλήλ, αγροτοσυνδικαλιστής μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεκάδες καλλιεργητές περιόρισαν στρέμματα, αλλά και αγορές φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων λόγω του υπερβολικού, για τα βαλάντια των καλλιεργητών καπνού, κόστους. «Ήδη το πετρέλαιο είναι στα ύψη» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για αδυναμία των περισσοτέρων να ανταποκριθούν στα έξοδα καλλιέργειας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει τους αρμοδίους να προβούν και στην καταβολή βοηθήματος παρόμοιας “κορονο-ενίσχυσης” και για το 2021, καθώς οι απώλειες στο εισόδημα τους συνόδευσαν και τις μετέπειτα καλλιεργητικές τους προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου