Εγώ κι εσύ μπορούμε την Ξάνθη μας… αλλιώς να ονειρευτούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με ζεστές καρδιές, χαρούμενες φωνές, θετική ενέργεια και ιδιαίτερη συγκίνηση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα συνεργασίας του 13ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου με το Γηροκομείο ‘Ο Μέγας Βασίλειος΄  με τίτλο «Εγώ κι εσύ μπορούμε την Ξάνθη μας… αλλιώς να ονειρευτούμε».

Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, η επικοινωνία ανάμεσα στο σχολείο και το γηροκομείο ήταν ιδιαίτερα δημιουργική και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν πολλαπλές και πολυδιάστατες.

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • Η αλληλεπίδραση των δύο ηλικιών με στόχο τη δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα τους.
  • Η καλλιέργεια αλληλοαποδοχής και αμοιβαίου σεβασμού μέσα από την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση σε θέματα που αφορούν και τις δύο ηλικίες.
  • Η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων και διάδραση συναισθηματική, γνωστική, κοινωνική με στόχο την αποδοχή όλων των σταδίων της ζωής για μια ομαλή και αρμονική συνύπαρξη σε μια κοινωνία ανοιχτή για όλες τις ηλικίες.
  • Το άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από τη συνεργασία με πρόσωπα και φορείς εκτός του νηπιαγωγείου και του γηροκομείου.
  • Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία και την αποδοχή της ως ενεργό και ισότιμο μέλος της.
  • Η κινητοποίηση της κοινωνίας για την ενεργή συμμετοχή των ατόμων της τρίτης ηλικίας στη ζωή της κοινότητας.
  • Η επαφή των νηπίων με εκφάνσεις της τοπικής ιστορίας, μέσα από την καταγραφή της μνήμης όπως την αφηγούνται οι παππούδες και οι γιαγιάδες (προφορική ιστορία) και τα μνημεία, πολιτιστικά και φυσικά, του τόπου μας.

Τη γενική εποπτεία είχαν η  Άννα Αφεντουλίδου Συντονίστρια Εκπαίδευσης για την Αειφορία ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Σουλτάνα Τσιγγίδου Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ ,η  Ευμορφία Βασιλειάδου, Ψυχολόγος του γηροκομείου ‘Ο Μέγας Βασίλειου και η Πολυξένη Καρακατσάνη, Προϊσταμένη του 13ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ξάνθης.

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και το αποτέλεσμα αυτής της όμορφης συνεργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://read.bookcreator.com/8wHkB2rNxmM4bLBM3Et3psjIQ672/HnbF4RUZQk69ujzUAbPeFA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου