Γυναίκες της μέσης ηλικίας απολαμβάνουν την ερωτική πράξη περισσότερο από ποτέ… Έρευνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι μεσήλικες γυναίκες μπορούν να απολαύσουν περισσότερο το sεx συγκριτικά με τις νεότερες γυναίκες. Νέα έρευνα διαπιστώνει πως οι γυναίκες της μέσης ηλικίας απολαμβάνουν τη σεξουαλική πράξη, περισσότερο από ποτέ.

Ειδικότερα, μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ με επικεφαλής τον καθηγητή Holly Thomas, προχώρησε σε μία σειρά από ποιοτικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η ερευνητική ομάδα έπαιρνε συνεντεύξεις από μεσήλικες γυναίκες, συγκεντρώνοντας μία ποικιλία από δεδομένα.

  • Τι λένε οι ειδικοί

  Όπως σημειώνεται στον Independent, ο καθηγητής Thomas λέει: “Ένα από τα πιο διαφωτιστικά ευρήματα της παρούσας μελέτης ήταν ότι ο μεγάλος αριθμός γυναικών που είχαν προσαρμοστεί με επιτυχία στις οποιεσδήποτε αρνητικές αλλαγές από τις προσδοκίες τους σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα, έδιναν μεγαλύτερη έμφαση στη συναισθηματική πτυχή του sεx, στην οικειότητα ή στην προσαρμογή των σεξουαλικών τους πράξεων”.

  • Οι μεσήλικες γυναίκες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση

  Τα ευρήματα της μελέτης θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο στο Ορλάντο, στο συνέδριο North American Menopause Society’s.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι μεσήλικες γυναίκες φαίνεται να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας -όπως η ικανότητα να πείσουν τον σύντροφό τους να πάρει φάρμακα σε ενδεχόμενη στυτική δυσλειτουργία- και αυτογνωσία.

Όλα τα ανωτέρω συνεπικουρούν, ώστε οι μεσήλικες γυναίκες να παίρνουν μεγαλύτερη απόλαυση από τη σεξουαλική πράξη, συγκριτικά με τις νεότερες γυναίκες, και μάλιστα περισσότερο από ποτέ. Μεταξύ των αποτελεσμάτων, η ερευνητική ομάδα σημειώνει πως οι πιο πολλές από τις μεσήλικες γυναίκες είχαν προσαρμοστεί πολύ καλά στις αλλαγές που προκαλούνται από τον χρόνο, δεδομένο που βοηθάει στην απόλαυση της σεξουαλικής πράξης.

  • Οι μεσήλικες γυναίκες ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους

  Ακόμη ένα εύρημα μεταξύ των γυναικών που λαμβάνουν περισσότερη απόλαυση από το sεx, είναι το γεγονός πως χρησιμοποιούν μία σειρά από διαφορετικές τεχνικές, όπως κολπικά λιπαντικά, ερωτικά παιχνίδια, και δεν πραγματοποιούν απλώς τη διεισδυτική σεξουαλική επαφή.

Αντιθέτως δοκιμάζουν μία σειρά από διαφορετικές θέσεις, αυνανίζονται και ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να χρησιμοποιούν θεραπείες σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο Dr JoAnn Pinkerton, ένας εκ των συγγραφέων λέει, μεταξύ άλλων: “οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να έχουν ειλικρινείς συζητήσεις με τις μεσήλικες γυναίκες ασθενείς, ώστε να αξιολογούν πλήρως τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και να είναι έτοιμοι να διερευνήσουν ψυχοκοινωνικούς και διαπροσωπικούς παράγοντες, καθώς και τις φυσικές αλλαγές, ώστε να προσδιορίσουν αποτελεσματικά την κατάλληλη θεραπεία”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου