Η «Θάσος ως τουριστικό προϊόν» στην Ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η «Θάσος ως τουριστικό προϊόν» θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου στο «Καλογερικό» του Λιμένα, στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδας που διοργανώνεται στην ΑΜΘ.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης η Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Άννα Πολυμέρου καθώς επίσης και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Europe Direct Hellas Δημήτρης Σπιτσέρης.


Ξεκίνημα στη Δράμα

Οι εκδηλώσεις της Ολομέλειας των Προέδρων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου στη Δράμα, όπου ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χρήστος Παπαθεοδώρου θα υποδεχτεί τους ομολόγους στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου Δράμας.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ θα απευθύνει χαιρετισμό και στη συνέχεια θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Η χρήση των social media στην πολιτική και την οικονομία – Κίνδυνοι παραπληροφόρησης – Επιρροή – Διαμόρφωση κοινής γνώμης».

Την Παρασκευή οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της Δράμας και θα επισκεφτούν το σπήλαιο της Αγγίτη και το Σάββατο θα βρεθούν στη Θάσο.

Συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στο Young Leaders of Europe Conference, στις Βρυξέλλες

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου συμμετείχε στο Young Leaders of Europe Conference (Συνέδριο Αυτοδιοικητικών κάτω των 40 ετών), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 21 και 22 Ιουνίου.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από τους Ευρωβουλευτές, Στέλιο Κυμπουρόπουλο (EPP), Kira Marie Peter-Hansen (Greens/EFA), Marie-Pierre Vedrenne (Renew Europe) και Alessandra Moretti (S&D ), σε συνεργασία με το EU40 Network και με την υποστήριξη του ELL Group και του Δικτύου Young Elected Politicians της Επιτροπής Περιφερειών.

Ο κ. Παπαθεοδώρου έλαβε μέρος στο Συνέδριο, κατόπιν της ευγενικής πρόσκλησης του κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ενώ από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και μέλη της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών (ΕΝΑ), μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Νεκτάριος Καλαντζής.

Θέμα του Συνεδρίου ήταν η συμμετοχή των νέων αυτοδιοικητικών στη διαμόρφωση του εθνικού και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, καθώς και το μέλλον της Ευρώπης, ενόψει των διεθνών προκλήσεων με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται σήμερα αντιμέτωπη.

Ανάμεσα στους ομιλητές του Συνεδρίου, πέραν των διοργανωτών Ευρωβουλευτών, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι συμμετέχοντες, που ήταν ομάδες από διάφορα μέρη της Ευρώπης, επισκέφθηκαν την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και είχαν ευρεία συζήτηση με τον κ. Τζιτζικώστα για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου τους υποδέχθηκε και τους μίλησε εκτενώς ο Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συνάντησαν τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, καθώς και να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε ότι η διήμερη παραμονή του στις Βρυξέλλες, του προσέφερε νέες γνώσεις για τη ζητούμενη Περιφερειακή Ανάπτυξη, προβληματισμό, όσον αφορά στις διεθνείς εξελίξεις και επιβεβαίωσε την πάγια πεποίθηση του Προέδρου ότι οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν στην πολιτική και η προσπάθεια τους να στηρίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου