Ελληνοτουρκικά: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για υπόθαλψη τρομοκρατών στην Ελλάδα, λέει η Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζονται από διπλωματικές πηγές οι πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, απορρίπτοντάς της συνολικά. Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθιστούν εξίσου σαφές.

Νωρίτερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε μεταδώσει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Άγκυρα για να του εκφράσει διαμαρτυρία για τις ευκαιρίες που όπως υποστήριξε δίνει η Αθήνα σε τρομοκρατικές οργανώσεις να επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε, ο πρεσβευτής Χριστόδουλος Λάζαρης εκλήθη ιδίως επειδή οι αρχές της Ελλάδας επέτρεψαν να διεξαχθεί κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα διαδήλωση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οργάνωσης την οποία οι τουρκικές αρχές και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

  • Οικονόμου: Σε βαθύ αδιέξοδο η Τουρκία

Για την τουρκική επιθετικότητα, αλλά και για την κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε, εξάλλου, το πρωί του Σαββάτου, στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τελείως ανυπόστατες τις κατηγορίες και υπογράμμισε πως «δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά».

«Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο, το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων. Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία τους Ερνογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά, ο ίδιος τόνισε πως η ελληνική κυριαρχία δεν δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο Γιάννης Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου