Αναδρομικά: Έρχονται νέα πακέτα πληρωμών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Νέα πακέτα αναδρομικών αναμένεται να πληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, που αφορούν περισσότερους από 250.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους καθώς τον Ιούνιο αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά συνταξιούχων.

Οι παλαιοί συνταξιούχοι αναμένουν τις περικοπές των επικουρικών (Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016), τα Δώρα των κύριων συντάξεων (800 ευρώ) αλλά και τα Δώρα των επικουρικών, δηλαδή 13η και 14η επικουρική σύνταξη έως το 2012.

Επίσης, περιμένουν να κριθεί αν όσοι έχουν πάρει τα αναδρομικά, και των κυρίων συντάξεων και των επικουρικών, αλλά δεν έχουν καταθέσει αγωγές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου του 2020, μπορούν να ασκήσουν αγωγές ή αν υπάρξουν θέματα παραγραφών.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν περισσότερα από 30 έτη, μέσα στον Ιούνιο θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επίσης αφορά και στους 40.000 δικαιούχους που παραμένουν στην αναμονή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παλαιοί συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά σε δόσεις. Μέσα στο 2022 θα δουν τις τρεις δόσεις, από τις συνολικά πέντε (αναδρομικά 31 μηνών) ενώ οι νέοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα ποσά εφάπαξ.

Άλλες δύο κατηγορίες συνταξιούχων που περιμένουν άμεσα αυξήσεις,

Αφορά τους συνταξιούχους που είχαν παράλληλη ασφάλιση και αναμένουν πέντε χρόνια τα αναδρομικά. Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να γίνουν οι πληρωμές. Τέλος, 1η Ιανουαρίου του 2023 θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις της τάξεως 4-6,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου