«Δεν θα διστάσουμε, είμαστε αποφασισμένοι για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο” διαμηνύει ο Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας με αποδέκτη την Ελλάδα και την Κύπρο επιδόθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Δεν θα διστάσουμε, είμαστε αποφασισμένοι»

«Σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και προϊδέασε για νέες δραστηριότητες των γεωτρύπανων και των σεισμογραφικών σκαφών που διαθέτει η χώρα του.

«Με τα τέσσερα γεωτρύπανα μας και τα δύο σεισμογραφικά μας σκάφη είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, δίχως καμία διακοπή» συμπλήρωσε.

Στήριξη από Τεχεράνη για την εισβολή στη Συρία

Λίγες ώρες αργότερα, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωνε στην Άγκυρα τη στήριξη της Τεχεράνης σε ένα άλλο μέτωπο του καθεστώτος Ερντογάν, λέγοντας ότι «κατανοεί» την ανάγκη μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Καταλαβαίνουμε ότι μια ειδική επιχείρηση μπορεί να είναι αναγκαία», πρόσθεσε. Η Άγκυρα έχει απειλήσει επανειλημμένα από τα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει μια νέα επίθεση στη βόρεια Συρία, με στόχο Κούρδους αντάρτες τους οποίους αποκαλεί «τρομοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου