Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους – Οι δικαιούχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το μοντέλο του νέου προγράμματος για τους συνταξιούχους

Το ενδιαφέρον εργαζόμενων και ανέργων για φθηνές διακοπές φέτος είναι τεράστιο. Αυτό προκύπτει και από τον αριθμό των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό που έχει ξεπεράσει τις 300.000.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού βρίσκεται προ τω πυλών και αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022.

Πιο αναλυτικά, το νέο πρόγραμμα θα αφορά και σε ακόμα μία κατηγορία πολιτών, αυτή των συνταξιούχων, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτης θα υπάρξει πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 25 χιλιάδες συνταξιούχους που μέχρι τώρα δεν συγκαταλέγονταν σε αυτό, ενώ την ίδια στιγμή δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό. «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα… μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όπως γίνονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού το οποίο θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου έτσι αντίστοιχα των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη διαδικασία αυτή, η οποία θα είναι και πιο σύντομη γιατί θα είναι και λιγότερα τα άτομα τα οποία θα ωφεληθούν» υπογράμμισε ο Διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα voucher για φθηνές διακοπές θα αφορούν συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ, ενώ ωφελούμενοι θα είναι και τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τις 300.000 επιταγές. 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 01/08/2022 έως την 31/07/2023 ενώ η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων θα ορίζεται στις 6 διανυκτερεύσεις, ενώ για πληγείσες περιοχές πιθανότατα θα είναι περισσότερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου