Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει να βιαστούν για να μην χάσουν το επίδομα ρεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια


Οι δύο κατηγορίες που θα πρέπει να «τρέξουν» για το Power Pass

Συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες τους με την Εφορία έτσι ώστε να μην χάσουν το επίδομα ρεύματος.

Αφορά όσους είναι να υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, καθώς και όσους έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να βιαστούν καθώς η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης της επιδότησης των 18 έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος .

Υπενθυμίζεται πως η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση,  θα πρέπει να την υποβάλουν πριν την αίτηση για το επίδομα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

Επίσης, για να λάβουν την επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος της φοιτητικής κατοικίας που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει:

  • Να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση πριν την υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα power pass.
  • Nα έχουν συμπληρώσει στον έντυπο Ε1 τον πίνακα 6 που αφορά το ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας καθώς και τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας.
  • Nα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη για την επιδότηση της φοιτητικής κατοικίας
  • Να δηλώσουν τα στοιχεία για τη δική τους κύρια κατοικία.

Σημειώνεται ότι για τους υπόλοιπους φορολογουμένους για τη καταβολή της επιδότησης θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα του 2020 που δηλώθηκε στην Εφορία το 2021. Σε κάθε περίπτωση βασική προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2020 έως την 1η Μαΐου 2022 καθώς πολλοί φορολογούμενοι υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις διορθώνοντας τις αρχικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος θα ανοίξει σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου