Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου

 κ. Χ. ΜΕΤΙΟ Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. – Θράκης         

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων

 ΘΕΜΑ: Στέγαση 1ου Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

  Ενώ ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά 2021 – 22 θεωρούμε απαράδεκτο το ότι αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για 3η φορά (οι προηγούμενες Δεκέμβρης 2020, Σεπτέμβρης 2021) σε επερώτηση που είχαμε κάνει για την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Όπως είχαμε ξαναθέσει: «Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

  Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες, γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου».

  Στην απάντηση στην επερώτησή μας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Σεπτέμβρη αναφέρθηκε  χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα το 1ο εξάμηνο του 2022.

  Με βάση τα παραπάνω Επερωτάστε  8 μήνες μετά σε ποια φάση βρίσκεται η επίλυση της μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022 -23.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

  • ΟΙ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  • ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  • ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου