Στην Αλεξανδρούπολη η 14η Πανελλήνια Σύνοδος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Δεν υπάρχουν σχόλιαΣτην Αλεξανδρούπολη (ξενοδοχείο Astir Egnatia Grecotel) θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου ,1 και 2 Ιουλίου η 14η Πανελλήνια Σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α), με τίτλο «Ανάκτηση & Ανακύκλωση – Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων».

Την Σύνοδο ,διοργανώνουν το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α) και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ).

Κύριο θέμα της συνόδου είναι η προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ και την πρόσφατη νομοθεσία. Ένα σημαντικό επίσης θέμα, που θα απασχολήσει την 14η Σύνοδο είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις, από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, τις ημέρες Πέμπτη 30 Ιουνίου και Παρασκευή 1 Ιουλίου. Το Σάββατο 2 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη και ξενάγηση των συνέδρων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης.

Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πρόσφατα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και επεξεργάζεται τα αστικά απόβλητα των Δήμων της περιοχής, συμβάλλοντας στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με εκτροπή από την ταφή και την ανάκτηση ποσοτήτων προς ανακύκλωση.

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), της Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPERS), της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου