1.000 Αστυνομικούς απέλυσε ο Ερντογάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας απέλυσε ή ακύρωσε τα επιδόματα 1.000 ενεργών ή συνταξιούχων αστυνομικών σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που θα λήξει σύντομα για φερόμενους δεσμούς τους με τρομοκρατικές οργανώσεις, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Kronos 35.

Η πλειονότητα των αξιωματικών που απολύθηκαν είναι εν ενεργεία αστυνομικοί στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε, και περιλαμβάνουν πρώην και νυν αστυνομικούς που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άρχισε να εκδίδει διατάγματα, σύμφωνα με τα οποία περίπου 80.000 άνθρωποι τέθηκαν πίσω από τα κάγκελα και περισσότεροι από 150.000 απολύθηκαν από τις κρατικές τους δουλειές . για καταστολή φερόμενων μελών του κινήματος Γκιουλέν, μιας πλέον παράνομης θρησκευτικής ομάδας που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι περισσότεροι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για δεσμούς με τον ηγέτη του Κινήματος Γκιουλέν, Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά υπήρχαν πολλοί άλλοι που ανήκαν σε άλλες ομάδες της αντιπολίτευσης.

Ο τελευταίος γύρος απολύσεων αξιωματικών βασίστηκε στο άρθρο 35 του διατάγματος 375, που εκδόθηκε στον απόηχο της διετούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τον Κρόνος 35. Το άρθρο πρόκειται να λήξει στις 31 Ιουλίου.

Μεγάλος αριθμός όσων στοχοποιήθηκαν στην τελευταία κατάργηση παροχών που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απολύθηκαν από την αστυνομία μετά τις έρευνες για διαφθορά στα τέλη του 2013, στις οποίες εμπλέκονταν το στενό περιβάλλον του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι νομικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη για τους απολυθέντες αξιωματικούς, ανέφερε.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου