Μαραντόνα: Η ακριβότερη φανέλα στην ιστορία – Το ασύλληπτο ποσό που πουλήθηκε σε δημοπρασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η φανέλα που φορούσε ο θρυλικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986, πουλήθηκε σε δημοπρασία, έναντι του απίστευτου ποσού των 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, και έγινε η ακριβότερη στην ιστορία!

Τη συγκεκριμένη φανέλα φορούσε ο Αργεντίνος θεός του ποδοσφαίρου στον αγώνα της χώρας του εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986, όπου πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση, πετυχαίνοντας το λεγόμενο «χέρι του θεού».

Παρά τις προσπάθειες της αργεντίνικης ομοσπονδίας που παρενέβη στη δημοπρασία ζητώντας από τον κάτοχο της φανέλας, Στιβ Χοτζ, να δοθεί στην πατρίδα του «Pibe D’Oro», ο οίκος Sotheby’s κατοχύρωσε την πώληση της φανέλας αντί του «αστρονομικού» ποσού των 8,4 εκατομμυρίων ευρώ, τρία εκατομμύρια παραπάνω από την αρχική τιμή πώλησης!

Έτσι, ο αείμνηστος Ντιεγκίτο γράφει ιστορία και μετά θάνατον, καθώς η θρυλική του φανέλα είναι από σήμερα η πιο ακριβή της ιστορίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης που κατείχε η φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ, εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, η οποία είχε πωληθεί τον Ιούνιο του 2019 για 5,2 εκατομμύρια ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου