Πόσο σεξ το μήνα είναι αρκετό; Καλή η ποιότητα, αλλά και η ποσότητα παίζει το ρόλο της

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τον λένε M. Gary Neuman, είναι ψυχοθεραπευτής και μόλις εξέδωσε το αποτέλεσμα μιας έρευνας στην οποία πήραν μέρος 400 δεσμευμένες γυναίκες. Το ερώτημα ήταν «πόσες φορές περίπου το μήνα πρέπει να κάνει σεξ ένα ζευγάρι ώστε να θεωρείται ευτυχισμένο;».

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από το μέσο όρο των απαντήσεων είναι έντεκα (11) φορές. Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται πολύ φυσιολογικός για πολλά ζευγάρια, αλλά είναι απλησίαστος για κάποια άλλα, κυρίως παντρεμένα για αρκετά χρόνια. Το έντεκα φορές το μήνα μεταφράζεται περίπου σε 2.75 φορές την εβδομάδα (δύο καλές και μια σκάρτη).

Επίσης σύμφωνα με τον Neuman, η έρευνα έδειξε πως δεν είναι τόσο η σεξουαλική ικανοποίηση που κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες, όσο η συχνότητα του σεξ. Το οποίο μεταφράζεται ως μια νίκη της «παρεξηγημένης» ποσότητας έναντι της «υπερεκτιμημένης» ποιότητας. Στον αντίποδα, οι μη ικανοποιημένες – «δυστυχισμένες» τις αναφέρει ο ερευνητής – γυναίκες οι οποίες έχουν σεξουαλική επαφή με το σύντροφο τους μόλις 3 – 4 φορές το μήνα.

Τι άλλο σχετικό συμπέρασμα βγαίνει από τη συγκεκριμένη μελέτη; Ότι ευτυχισμένη σχέση ίσον ευτυχισμένη σύντροφος, ίσον ικανοποιημένη σύντροφος. Αλλιώς, επικρατεί υστερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου