Δύση και ΝΑΤΟ στηρίζουν τελικά την Τουρκία σε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν η Σουηδία και η Φινλανδία να υποστηρίζουν τους Κούρδους μαχητές για να εξασφαλίσουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι βαθιά αποκαλυπτικές για όλους τους ενδιαφερόμενους, δήλωσε ο Τζιχάν Τουγκάλ , συγγραφέας και καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Η επιμονή του Ερντογάν δείχνει πόσο πρόθυμος είναι να εξαλείψει τους Κούρδους και να εδραιώσει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη, αλλά και πώς το ΝΑΤΟ απέχει πολύ από μια δύναμη για την ειρήνη, είπε ο Τουγκάλ σε ένα άρθρο για τους New York Times την Πέμπτη.

Το ΝΑΤΟ έχει από καιρό συναινέσει στη δίωξη των Κούρδων, και οι ισχυρισμοί πολλών Τούρκων ότι οι δυτικές δυνάμεις έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τα κουρδικά κινήματα κατά της Τουρκίας αγνοούν τον τρόπο με τον οποίο συσσωρεύουν χρήματα στον τουρκικό στρατό για δεκαετίες και παρέχουν άφθονη υποστήριξη για την καταστολή των Κούρδων, ιδιαίτερα μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 1980 και ξανά στα μέσα της δεκαετίας του 1990, είπε ο Τουγκάλ.

«Καθώς οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τη δεκαετία του 2010, η Δύση παραμέλησε σε μεγάλο βαθμό τα εσωτερικά κύματα καταστολής και τις επαναλαμβανόμενες εισβολές της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ, όπου οι Κούρδοι αναζητούσαν εδώ και καιρό καταφύγιο», είπε ο Τουγκάλ. “Κύριος. Η επιθετικότητα του Ερντογάν δεν είναι μόνο δική του. Επιτρέπεται, ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες, καθώς και τη Ρωσία».

Ο Τουγκάλ είπε ότι δεν ωφελεί οι δυτικές χώρες να κάνουν διαλέξεις στην Τουρκία ή η Τουρκία να παραπονιέται για δυτική υποκρισία.

«Είναι μαζί. Ό,τι κι αν συμβεί με την επέκταση της συμμαχίας — είτε οι Κούρδοι θυσιάζονται στο βωμό της γεωπολιτικής σκοπιμότητας είτε όχι — αυτή θα πρέπει να είναι μια στιγμή σαφήνειας. Σε έναν κόσμο πολέμου, καμία χώρα δεν έχει το μονοπώλιο της βίας», είπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου