«Κατεβάζουν τα μολύβια» και πάλι οι συμβολαιογράφοι από το τέλος Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια


«Παγώνουν» και πάλι οι μεταβιβάσεις ακινήτων από το τέλος του μήνα, καθώς αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι έως τις 20 Ιουνίου.

  Ο «πόλεμος» συμβολαιογράφων και Κτηματολογίου εξελίσσεται εδώ και μήνες με άμεσες επιπτώσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τα κρατικά έσοδα και τη λειτουργία του κλάδου γενικότερα.

  Οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του Κτηματολογίου να καταστεί υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των συμβολαιογραφικών πράξεων («μεταγραφές»).

  Προς το παρόν έχουν αποφασίσει να απέχουν η Αθήνα, ο Πειραιάς και τα Νησιά, αλλά δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε πανελλαδική, αφού εκκρεμούν οι αποφάσεις και περιφερειακών συλλόγων.

  Οι ενστάσεις των συμβολαιογράφων, που οδήγησαν στην απόφασή τους περί 20ήμερης αποχής, εστιάζονται, σύμφωνα με την Καθημερινή, στη μη επίλυση σειράς νομικών και τεχνικών προβλημάτων, τα οποία, κατά τη γνώμη τους, καθιστούν την εφαρμογή του μέτρου απρόσφορη και σε κάθε περίπτωση προβληματική.

  Η απόφαση περί αποχής, που θα επανεξεταστεί έπειτα από 20 ημέρες εφαρμογής, στις 20 Ιουνίου, ελήφθη από τη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας, Πειραιά και Νήσων, στην οποία μετείχε μεγάλος αριθμός συμβολαιογράφων, οι οποίοι ετάχθησαν και υπέρ της αποχής. Συνεπώς υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί όλο το καλοκαίρι για την αγορά ακινήτων

  Σημειώνεται ότι και πριν από λίγο καιρό, τον Απρίλιο, και πάλι οι συμβολαιογράφοι είχαν οδηγηθεί σε απόφαση αποχής με αφορμή άλλες ρυθμίσεις που είχαν σχέση με την έκδοση των πιστοποιητικών από τους δήμους, των γνωστών σε όλους μας ΤΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου