Η αυτοδιοίκηση σε βάρος του δημότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια


Διαβάσαμε με προσοχή την συνέντευξη του προέδρου του ΣΔΑΝΞ κ. Γουναρίδη σε τοπικό έντυπο και αντιλαμβανόμαστε ότι μέχρι σήμερα η ηγεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης λειτούργησαν σε βάρος του δημότη.

Με λίγα λόγια τι μας λέει ο κ. πρόεδρος; Ότι εφ όσον δεν γίναμε ΦΟΣΔΑ, (Άραγε έφταιγαν οι δημότες); Θα είμαστε κάτω από την επιτροπεία της ΔΙΑΑΜΑΘ (Μ. Τσέπελης) ο σχεδιασμός είναι τα απορρίμματα της Ξάνθης να μεταφέρονται στην ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης (χωρίς να αναφέρεται στο κόστος της μεταφοράς) αλλά μέχρι να γίνει αυτό. ο ΧΥΤΑ της Ξάνθης θα υφίσταται (προφανώς μέχρι να κλείσει άλως δεν «βγαίνει» ο κοστοβόρος Περιφερειακός σχεδιασμός).

Στην συνέχεια, τι μας λέει ο πρόεδρος; Ότι θα αναζητηθούν κονδύλια για να γίνει η τέταρτη λεκάνη υποδοχής των απορριμμάτων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σχεδιασμός και η χρηματοδότηση υπήρχαν αλλά η αδυναμία (για να μην πούμε ανικανότητα) των διοικούντων τα ακύρωσαν όλα. Χάθηκε ο σχεδιασμός χάθηκαν και τα χρήματα και σήμερα «φτου από την αρχή», κάποιοι από την διοίκηση του ΣΔΑΝΞ θα… ξανά – σχεδιάσουν, θα … ξανά – βρούνε χρηματοδότηση και πιάσε το αυγό και κούρευτο. (Μήπως έφταιγαν και σε αυτό οι δημότες);

Και τα κερασάκι στην τούρτα… «Αφού δούμε ότι όλα αυτά δεν μας βγαίνουν, (ποια ακριβώς δηλαδή); Τότε θα … μαζέψουμε τους δημάρχους και θα … αποφασίσουμε για το μέλλων του ΣΔΑΝΞ και κατ επέκταση του ΧΥΤΑ.

Με λίγα λόγια πιάσε το αυγό και κούρευτο.

ΕΠΩΔΟΣ: Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε περίτρανα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μόνο «τοπική» δεν είναι, αφού για τον τόπο της, όχι μόνο δεν κάνει τίποτε, αλλά γκρεμίζει και όσα καλά για τον δημότη έχουν γίνει.

Α. Ξέχασα, είμαστε ως δήμος ψηφιοποιημένοι και κάνουμε συνέδρια φιέστες, ακριβοπληρωμένες από τους δημότες, για να προωθηθούν πολύ «στενοί» συνεργάτες του δημάρχου στον πολιτικό στίβο τοπικά και γιατί όχι Εθνικά. Ποιος πληρώνει τα γλέντια και τα πανηγύρια της αυτοδιοίκησης; Ο κυρίαρχος δημότης βεβαίως βεβαίως.

Εκείνο που δεν ξέρω ως δημότης είναι.

Θα κλείσει ο ΣΔΑΞ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πόσο θα πληρώνω για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη;

  • Ποιος θα μαζεύει από τους δρόμους τα σκουπίδια;
  • Ποιος θα εφαρμόσει την ανακύκλωση;

Αυτό που είπε ο δήμαρχος Τσέπελης ότι η ανακύκλωση θα γίνεται στην πηγή, ποια ακριβώς είναι η πηγή; Αυτή που πάνε οι Δροσερίτες, τα αδέσποτα και οι κάθε λογής πικραμένοι μέσα στους κάδους και πετάνε στο δρόμο όλα τα σκουπίδια;

Και από την ανακύκλωση στην πηγή που θα πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα; Μαζί με τα άλλα στην χωματερή της Αλεξανδρούπολης;

Τοπική Αυτοδιοίκηση το μεγαλείο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου