ΕΕ: Επίσημη διαμαρτυρία για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκάλεσαν οι παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών, που πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Την σοβαρή ανησυχία για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Στέφανο Σανίνο στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην ΕΕ . Καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να απέχει από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ συμμάχων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ Στέφανο Σανίνο, ανακοίνωσε στο twitter ότι πραγματοποίησε διαμαρτυρία στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην ΕΕ για τις προκλήσεις της Άγκυρας, εκφράζοντας τη σοβαρή ανησυχία» των Βρυξελλών για τις τουρκικές παραβιάσεις.

Στο μήνυμά του, ο αξιωματούχος τόνισε ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, πιο σημαντικά από ποτέ».

Αναλυτικά, στο tweet, αναφέρεται: «Μεταφέρθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην ΕΕ η σοβαρή μας ανησυχία για τις πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών της Τουρκίας κοντά στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός του του διεθνούς δικαίου και η αποχή από ενέργειες που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ των συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή, πιο σημαντικά από ποτέ».Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου