Αλεξανδρούπολη: Την Κυριακή ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου
VIA EGNATIA RUN θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου, μετά από δύο χρόνια, που είχε αναβληθεί, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων.

Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι διαδρομές θα είναι τέσσερις και οι δρομείς θα επιλέξουν ανάμεσα στον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων, στον λαϊκό αγώνα δυναμικού βαδίσματος των 5 χιλιομέτρων, στα 800 μέτρα για παιδιά και στα 400 μέτρα για τα άτομα με αναπηρία.

Ο ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τη «Χάνα» των Λουτρών Τραϊανούπολης, ο λαϊκός αγώνας δυναμικού βαδίσματος, στις 10:30 π.μ. από το τμήμα της αρχαίας Εγνατίας στον Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης, τα 400 μέτρα για άτομα με αναπηρία, στις 12 το μεσημέρι από το Σταθμαρχείο του ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης και τα 800 μέτρα για παιδιά, στις 12:10 το μεσημέρι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Όλες οι διαδρομές θα έχουν σημείο τερματισμού το Νομαρχείο.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, ήδη έχουν δηλωθεί περισσότερες από 1.600 συμμετοχές.

«Το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφουμε φέτος αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας για τη διοργάνωση ενός ξεχωριστού αγώνα δρόμου, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και υψηλό επίπεδο οργάνωσης», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Καταδεικνύει, επίσης, την ανάγκη του κόσμου για άθληση, συμμετοχικότητα σε κοινές αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, κάτι που στερηθήκαμε όλοι τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. 

Τρέχουμε, λοιπόν, ξανά, παράλληλα στην Ιστορία, τρέχουμε ακολουθώντας τη μπλε γραμμή προσανατολισμού του VIA EGNATIA RUN, τρέχουμε για τη ζωή, για τη Νίκη, το πρωτότυπο, ανάγλυφο, συλλεκτικό μετάλλιο του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου