Και επίσημα… ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Πάνω από 170.000 ψήφισαν – Η δήλωση Ανδρουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το όνομα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναδείχθηκε τελικά στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, για το οποίο ψήφισαν περισσότερα από 170.000 μέλη του κόμματος.

Παράλληλα, ψηφίστηκαν οι σύνεδροι και οι ηγεσίες στις οργανώσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων επέλεξε το όνομα ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν χθες, Κυριακή, να αποφασίσουν για το νέο όνομα, αλλά και να επιλέξουν τους 4.602 αντιπροσώπους που θα εκπροσωπήσουν τη βάση του Κινήματος στο επερχόμενο συνέδριο στις 20-22 Μαΐου, καθώς και να εκλέξουν τις νέες τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.

  • Επεισοδιακή ψηφοφορία στα Χανιά

Δεν έλειψαν, πάντως, και κάποιες εντάσεις ιδίως στην Κρήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων, ο Μανούσος Λιονάκης υπέβαλε την παραίτησή του από την Εφορευτική Επιτροπή στα Χανιά, καταγγέλοντας νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιονάκης αναφέρει: «Αναλογιζόμενος την ευθύνη τόσων χρόνων στο κίνημα, δέχτηκα την συμμετοχή μου ως πρόεδρος σε εφορευτική επιτροπή στη δεύτερη κάλπη του Δήμου Χανίων. Διαπιστώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας αφού δεν υπάρχει μητρώο και μπορεί καθένας να ψηφίσει όσες φορές θέλει και σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμεί (κάτι που διαπίστωνα από το άνοιγμα των καλπών) , υποβάλλω την παραίτησή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου