Σκυλακάκης: Στις 14 – 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ποιοι είναι οι διακαιούχοι

«Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στον ΣΚΑΪ 100,3. 

Xθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, η σχετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα με καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως €45.000, για τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας και της κατοικίας των φοιτητών που σπουδάζουν στο εσωτερικό, με κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας, της περιόδου 1.12.2021 – 31.5.2022.

Η ενίσχυση αντιστοιχεί στο 60% της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος αφού αφαιρεθούν οι εκπτώσεις που έχουν χορηγήσει οι προμηθευτές και η επιδότηση από το Δημόσιο.

Η επιδότηση θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του δικαιούχου ο οποίος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση σε ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στην ψηφιακή πύλη gov.gr από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου