Ερντογάν: Έδωσε εντολή για να προωθηθούν 1.000.000 μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε συντεταγμένη υπηρεσία ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα.
Εντολή για να μετακινηθούν περισσότεροι απο 1.000.000 μετανάστες τόσο προς τον Εβρο όσο και προς τα θαλάσσια σύνορα, έδωσε  σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλείς των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία πάνω στο θέμα του μεταναστευτικού, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε και απο τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκδώσουν και τα τελευταία έγγραφα που απαιτούνται για την προώθηση των μεταναστών προς άλλες χώρες.

Στην Τουρκία, απο το 2016 έως και σήμερα, βρίσκονται περισσότερα απο 3.000.000 μετανάστες, αριθμός για τον οποίο η χώρα λαμβάνει τόσο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και απο άλλους φορείς, δισεκατομμύρια ευρώ για να μεριμνά “για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα συγκέντρωσης και προσωρινής διαμονής”, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε αυτά περισσότερα απο 3 χρόνια.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι φανερό, ότι ο Ερντογάν, παίζει ένα ακόμη “χαρτί” του, στην διπλωματική σκακιέρα, εργαλειοποιώντας για άλλη μία φορά τους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα του και αποτελούν μέσο πίεσης για τη Δύση.

Οπως είχε γράψει προ ημερών το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο “νεο – Σουλτάνος” έχει ξεκινήσει να πιέζει την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας αλλά και άλλες γειτονικές χώρες – όπως η Συρία – προκειμένου να αμβλύνουν τη στάση τους οι ΗΠΑ και να αναθερμανθούν οι σχέσεις με τη χώρα του.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επίσκεψη επιχειρησιακού επιπέδου που πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος στον Εβρο.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας μας, πάντα με την ευθύνη διαχείρισης των πληροφοριών απο το αρμόδιο γραφείο του ΓΕΕΘΑ, αξιολογεί και εξετάζει κάθε κίνηση που γίνεται απο την Τουρκία αλλά και απο χώρες που στηρίζουν τις προθέσεις του Ερντογάν.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, σήμερα στην Τουρκία φιλοξενούνται 3,7 εκ. μετανάστες σε απόλυτους αριθμούς καταγεγραμμένους απο τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι 1,2 εκ εκτοπισμένοι μετανάστες απο τη Βενεζουέλα.

Εξ’ αυτών περίπου το 1 εκ. βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και προς τη δυτική πλευρά, στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, γεγονός που διευκολύνει την άμεση κινητοποίηση αυτών προς τους συνοριακούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου