Ρεκόρ επισκεπτών το Πάσχα – Έρχονται μισό εκατoμμύριο τουρίστες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί μισό εκατομμύριο τουρίστες, αφού η περίοδος του Πάσχα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όπως έδειξαν οι κρατήσεις και η επισκεψιμότητα στη χώρα μας τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μπορεί η Αθήνα να άδειασε από τους κατοίκους της, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα χωριά τους μετά από δύο χρόνια, παράλληλα όμως κατακλύστηκε από τουρίστες. 

Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η επιβατική κίνηση στα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια, της Ελλάδας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά και Κω ξεπέρασαν τα ποσοστά ρεκόρ του 2019. 

«Οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πάνω από το 85%… Παρά τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, έγινε μάχη για τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το σύνολο της οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι μια πολύ αισιόδοξη εικόνα για τη χώρα και την προσπάθεια για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας» είπε ο υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι δουλέψαμε σκληρά ώστε η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς αναμένουμε και δεύτερο κύμα το επόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς», τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο, είμαστε αισιόδοξοι ότι η δουλειά που έχουμε κάνει όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα αποδώσει»

Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το αφιέρωμα του βρετανικού Guardian για το ανοδικό τουριστικό ρεύμα της Ελλάδας που αντανακλά την προτίμηση και των Βρετανών στη χώρα μας. 

Η απόφαση να ανοίξει νωρίτερα η τουριστική περίοδος φαίνεται ότι απέδωσε, γράφει η Guardian: οι κρατήσεις εκτοξεύτηκαν το Πάσχα. Οι αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν περισσότερες πτήσεις για την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι ενώ, όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, 765 κρουαζιερόπλοια θέλουν να πιάσουν σε διάφορα λιμάνια και οι δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος, η Κως και η Κέρκυρα, ήδη προσελκύουν μεγάλα πλήθη.

«Είναι ένα γεγονός που διαπιστώνεται σε όλες τις μελέτες, ότι ο κόσμος δεν θέλει απλώς να ταξιδέψει, χρειάζεται να ταξιδέψει», είπε ο Ευγένιος Βασιλικός, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. «Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά», πρόσθεσε.

Μέχρι το 2023 στην Αθήνα θα έχουν προστεθεί άλλα 5.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε σύγκριση με το 2019, όταν η πρωτεύουσα, που κάποτε οι τουρίστες την προσπερνούσαν για να κατευθυνθούν στα νησιά, κατάφερε να προσελκύσει 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Η επενδυτική φρενίτιδα, που είναι εμφανής στην άνθιση των οικοδομών που αλλάζουν την όψη του κέντρου της Αθήνας, είναι επίσης ενδεικτική των ελπίδων που εναποθέτουν οι επιχειρηματίες στην αναγέννηση της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αναμένονται μισό εκατομμύριο τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία αλλά και Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου