Παρουσία του Κ. Μητσοτάκη η τελετή έναρξης κατασκευής του LNG Αλεξανδρούπολης – Θα εγκαινιάσει τη ΜΕΑ και τον νέο γηροκομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στην τελετή έναρξης κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου Φ.Α της Αλεξανδρούπολης θα παραστεί την Τρίτη 3 Μάιου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον βούλγαρο ομόλογο του κ. Κίριλ Πετκόφ τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, ενώ από την εταιρεία Gastrade η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου θα παραστεί η ιδρύτρια ,μέτοχος και πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ελμίνα Κοπελούζου.

Ο υπερσύγχρονος πλωτός σταθμός υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που αναπτύσσεται από την Gastrade δημιουργεί μια ανεξάρτητη πύλη διοχέτευσης φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη. Το στρατηγικής σημασίας έργο της ελληνικής εταιρείας -αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2023.

Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου, εξυπηρετώντας πληθυσμό 200.000 κατοίκων, ενώ το κόστος ολόκληρου του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορριμμάτων αγγίζει περίπου τα 100 εκ ευρώ.

Τέλος στις 11πμ ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, θα εγκαινιάσουν το νέο κτίριο του Ιωακείμειου Γηροκομείου, δυναμικότητας 104 κλινών.

  • ΣΥΝΤΑΞΗ : ΟΛΓΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ
  • ΕΡΤ Ορεστιάδας



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου