Στη Γαλλία το Δημοτικό σχολείο Διομήδειας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA229 με τίτλο: «water»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA229 με τίτλο: «water», το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας συμμετείχε στις 14-18 Μαρτίου 2022 στην συνάντηση εργασίας στη Γαλλία. Εκεί βρέθηκαν δάσκαλοι και μαθητές από τη Ρουμανία, την Ισλανδία, Την Τσεχία και την Πορτογαλία.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η υπεύθυνη του προγράμματος Μερόπη Ευστρατίου και η δασκάλα Μέλκου Κωνσταντίνα. Στο ταξίδι συμμετείχαν και οι μαθητές: Ελισάβετ Σιγλίδου, Βαλεντίνα Δομτζίδου, Ιωάννης Σαμπανίδης, Βύρων Αλεξίου και Οδυσσέας Καργιώτης.



Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μαθητές και εκπαιδευτικοί, γνώρισαν τους χώρους και τη λειτουργία του σχολείου της Γαλλίας και συμμετείχαν σε δραστηριότητες καλλιτεχνικών, μουσικής, πειραμάτων, θεατρικής παιδείας, σχετικές με τον κύκλο του νερού. Επισκέφθηκαν το Δέλτα του Σηκουάνα, εξερεύνησαν το υπέροχο μονοπάτι της περιοχής Etretat και γνώρισαν/βίωσαν τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού της Χάβρης.

  Ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της περιοχής και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών. Οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι ήταν άριστες και θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου